Workshops

Een workshop bij Plank-B daar ben je wel iets mee!

Hou onze agenda in de gaten voor de laatste nieuwtje of volg ons op facebook en instagram.

 

 

Op deze superleuke beurs "M-ART" in Antwerpen gaf Plank-B een workshop voor de kleinsten.  Met ons vergaarde afvalhout konden deze kindjes een autootje, een mannetje, een poes of een gek gezichtje in elkaar timmeren.  Het zijn één voor één prachtige kunstwerkjes geworden!!

De kindjes van het tweede leerjaar op de Don-Bosco school in Sint-Niklaas hebben mogen proeven van timmer-en boorwerk! Elk van hen maakte een prachtig bij-libel-oorworm hotel, sterke spieren daar in Sint-Niklaas ;)

Op het heerlijke kunstfestival "Noeveren Brandt" in Boom was Plank-B van de partij!  De kindjes begonnen met een simpel blokje hout.  Met houten kralen, nageltjes, kroonkurken, hamers, boren, vijzen, allerlei versiersels en een stevige portie creativiteit maakten ze er een gek gezichtje van!  Geniet van de fotootjes hierboven ;)

Als meubelrenovators hebben we vaak stukjes hout over en deze willen wij niet zomaar weggooien. Zo is het idee ontstaan om workshops met resthout te geven aan kinderen op scholen-evenementen-beurzen-kinderfeestjes.

In onze workshops gebruiken we allerlei technieken zoals kloppen, zagen, boren en vijzen met machine en gebruiken we afvalmateriaal zoals kurken, kroonkurken, houten kralen, papierresten, stof en vilt.

Het eindresultaat is een unieke houten eyecatcher dat de kinderen mee krijgen naar huis.

De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Wat we maken kan in samenspraak  (bijvoorbeeld in een schoolthema) of je kan kiezen uit een ontwerp van Plank-B.

• Bij-Libel-Oorworm-hotel

• Gek mannetje

• Workshop op maat

 

Hieronder sfeerbeelden van afgelopen workshops:

Wil je graag zelf aan de slag met jouw meubel en wil je meer te weten komen over hout en verf.

Dan kan je bij Plank-B terecht voor advies en begeleiding.

Workshop voor kinderen

Workshop voor volwassenen

In deze één op één workshop ging Elsie bij ons aan de slag.  Dit ladenkastje, afgewerkt in fineer werd zachtjes geschuurd om alle krassen weg te krijgen.  De fineerranden werden opnieuw geplakt.  Om het kastje af te werken werd een teak-lazuur gebruikt.